Je pravdou, že masáže vo všeobecnosti pomáhajú zmierniť napätie, rozpustiť stres a uvoľniť telo i myseľ. Ale počuli ste už o vaginálnej masáži? Ak nie, čítajte ďalej. Hlavným cieľom tejto masáže je lepšie porozumenie svojho tela a pochopenie, čo sa vám páči a čo vám je príjemné. Masáž vagíny pomáha aj pri budovaní dôvery vo vzťahoch a je skvelou pomocníčkou aj pri vytváraní intimity.

Avšak pri masáži vagíny nejde primárne o dosiahnutie orgazmu. Je známe, že vaginálna masáž pomáha žene cítiť sa pohodlnejšie a istejšie vo svojom tele. Pri masáži vagíny zmyselne skúmate svoje telo a nie je na vás vyvíjaný žiadny tlak na výkon alebo na uspokojenie niekoho. Hlboká masáž vagíny môže byť stimulujúca. Ak dosiahnete orgazmus, je to samozrejme v poriadku, ale to nie je vždy jej cieľom – a v skutočnosti zážitok nemusí byť iba vzrušujúci.

Čo je to masáž vagíny?

Už na prvé počutie je asi väčšine z nás jasné, čo je vaginálna masáž – a teda, ako mnohí tušia, jedná sa o masáž, ktorá je zameraná na vašu vagínu. Môžete sa masírovať sama alebo masáž môžete prežívať spoločne aj s partnerom.

Masáž klitorisu a vagíny je vynikajúcim spôsobom, ako preskúmať a dostať sa do kontaktu so svojim vlastným telom. Tento typ masáže je známy už niekoľko tisíc rokov. Pre mnohé ženy, ktoré praktizujú tento typ masáže je to skôr duchovnou, ako čisto sexuálnou masážou, aj keď samozrejme sa tieto dve veci navzájom nevylučujú. Konečným cieľom masáže nie je nevyhnutné dosiahnutie orgazmu. Vaginálna masáž však môže byť veľmi príjemným zážitkom a môže pomôcť zvýšiť sexuálny pôžitok.

Masáž vagíny. Aké sú jej výhody a ako na to.

Aké výhody prináša masáž vagíny?

V súčasnosti je masáž vagíny špecializovanou masážou, ktorá sa zameriava na vagínu a v niektorých prípadoch aj na jej vnútro. O hlavných výhodách tejto jedinečnej masáže si môžete prečítať nižšie:

  • Účinne uľavuje od bolestivej menštruácie,

  • uľavuje od bolestí, necitlivosti a nepríjemných pocitov pri sexe,

  • dokáže vytvoriť intenzívnejší orgazmus,

  • masáž vagíny pri prežívaní s partnerom môže pomôcť vytvoriť lepšie sexuálne spojenie a viac sexuálnej intimity,

  • pomáha pri uvoľňovaní traumy a negatívnych pocitov voči sexu,

  • môže do života priniesť viac ženskej radosti a sebavedomia,

  • pomáha navodiť pocit hlbokého pokoja a relaxácie,

  • zlepšuje vzťah k ženskému telu a k sebe,

  • pomáha zvládnuť vaginálnu atrofiu u žien v menopauze,

  • niektorým ženám pravidelná masáž vagíny či perinea po 35. týždni tehotenstva môže pomôcť znížiť mieru poranení a zmenšiť riziko traumy pri pôrode,

  • nazýva sa aj masážou plodnosti, pretože u žien zvyšuje plodnosť.

Je masáž vagíny nutne spojená s vyvrcholením?

Masáž vagíny môže byť mimoriadne stimulujúca. Masáž je zameraná na niekoľko citlivých oblastí, vrátane prsníkov a žalúdka. Hoci je orgazmus možný, nie je to primárnym cieľom tejto masáže.

Ak vyvrcholíte, je to v poriadku. Môžete dokonca zažiť viacero orgazmov, najmä keď rozvíjate svoju tantrickú prax. Aby ste z vaginálnej masáže vyťažili maximum, pokúste sa uvoľniť svoje očakávania. Zamerajte svoju energiu na to, čo cítite a buďte otvorená skúmaniu rôznych vnemov.

Ako praktizovať masáž vagíny?

Masáž vagíny je častokrát spájaná aj s duchovnou časťou. Z toho dôvodu je veľmi prospešné ešte pred samotným začiatkom masáže pripraviť svoju myseľ a ísť do tohto zážitku s pocitom otvorenosti.

Ideálnym miestom na masáž vagíny je tichý, pohodlný a pokojný priestor, v ktorom si môžete ľahnúť bez rušenia. Svoj priestor na masáž vagíny si môžete pripraviť v posteli, na podlahe alebo inom mieste, kde vám bude pohodlne a kde sa budete cítiť dobre. Môžete pridať vankúše a prikrývky, ktoré vám pomôžu vytvoriť mäkký základ. Aby ste vytvorili správnu atmosféru, popremýšľajte nad prítmím a namiesto svetla si zapáľte sviečku.

Veľkým pomocníkom pri masáži vagíny je úvodné dychové cvičenie. Nadýchnite sa a vydýchnite hlbokými, pomalými a počuteľnými nádychmi. Vytlačte vzduch dovnútra a von z brucha. Následne si ľahnite, zosuňte vankúš pod chrbát a ďalší vankúš pod hlavu. Pokrčte kolená a položte chodidlá na zem. Pomaly roztiahnite nohy, aby ste mali prístup do vagíny. Jemne začnite masírovať svoje telo zmyselnými dotykmi, začnite bruchom. Neskôr sa presuňte k masáži pŕs a okolia dvorca. Zo začiatku sa nedotýkajte bradaviek, potom ich jemne potiahnite alebo pritlačte. Pokračujte smerom k vagíne, zastavte sa pri masáži hornej časti nôh a vnútornej strany stehien.

Následne prejdite na intímnu masáž. Existuje niekoľko techník, ktoré môžete vyskúšať. A ak s masážou vagíny iba začínate, tu je niekoľko vynikajúcich techník na začiatok. Vyskúšajte ich!

Technika bankovania

Zatvorte ruku do tvaru pohára a držte ju nad vagínou. Jemne ňou pohybujte krúživými pohybmi. Po niekoľkých minútach narovnajte ruku na vaginálny otvor. Dlaňou začnite celú oblasť masírovať rôznym tempom a tlakom, tak aby ste sa cítili príjemne.

Masáž vagíny technikou krúženia

Krúžte klitorisom v smere a proti smeru hodinových ručičiek. Miernym tlakom zmeňte rozsah kruhov od veľkých po malé a úzke kruhy.

Technika rolovania

Jemne držte klitoris medzi palcom a ukazovákom a rolujte klitoris medzi nimi.

Masáž bodu G

Vložte jemne zakrivený prst do vagíny a nahmatajte mäkkú hubovitú časť na prednej stene. Pre jednoduchosť a pohodlie použite lubrikant. Keď sú prsty úplne zasunuté, jemne masírujte vnútro vagíny. Keď nájdete bod G, začnite ho pomaly a citlivo masírovať a končekmi prstov vyvíjajte rôznu intenzitu tlaku. Striedajte ťahy v intervaloch medzi rýchlymi a pomalými a vnímajte tlak, ktorý je vám najviac príjemný. Keď budete sebavedomejšia a zohratejšia so svojím telom, môžete vyskúšať masírovať súčasne bod G a klitoris, aby ste zvýšili naplnenie, príjemný pocit a potešenie. Na stimuláciu bodu G môžete použiť aj erotické pomôcky špeciálne určené práve na to. Odporúčame napríklad luxusný vibrátor LELO Gigi 2.

Masáž vagíny - oddialenie orgazmu/kontrola orgazmu

Keď cítite, že sa pomaly, ale iste blížite k orgazmu, spomaľte. Jemne odtiahnite ruku alebo odtlačte ruku svojho partnera. Doprajte si oddych a pomaly dýchajte. Keď budete pripravená, pokračujte v masturbácií alebo dovoľte svojmu partnerovi, aby vašu vagínu znova masíroval. Masírujte túto oblasť až dokým nedosiahnete orgazmus. Masáž vagíny má za cieľ zvýšiť citlivosť vo vašej vaginálnej oblasti a významne uvoľňuje stres. V podstate ide o to, že keď sa pomaly blížite k orgazmu, spomalíte masáž a potom ju úplne zastavíte.

Masáž klitorisu

Klitoris má tisíce nervových zakončení, vďaka čomu predstavuje najcitlivejšie miesto na ženskom tele. Je faktom, že viac ako 72 % žien dosahuje orgazmus len prostredníctvom stimulácie klitorisu.

Ako na masáž klitorisu?

Začnite jemných zatlačením klitorisu a robte malé pulzujúce pohyby, následne pokračujte v masírovaní končekmi prstov. Potiahnite prst dole po drieku, pričom budete vyvíjať tlak na klitoris. Nepretržitá pulzujúca masáž a prst umiestnený dole po drieku pomôže uvoľniť všetko napätie v tele.

Masáž vagíny stimulátormi klitorisu

Pri vaginálnej masáži dokážu byť veľmi nápomocné stimulátory klitorisu, ktoré sa zameriavajú na toto najcitlivejšie miesto. Výber erotickej hračky máte v rukách len a len vy – či už obľubujete obojstranný vibrátor, Satisfyer na dokonalú stimuláciu klitorisu alebo luxusný stimulátor klitorisu LELO. Vyberte si to, čo je vám najviac „po chuti“ a užite si chvíle sama so sebou naplno!

Ako na masáž vagíny.